Covid-19 Döneminde Ekonomi Politikaları: Ne Umduk Ne Bulduk?

February 24, 2021

Koç Üniversitesi’nin Küreselleşme, Barış ve Demokratik Yönetişim Araştırma Merkezi (GLODEM), küreselleşme, bölgeselleşme, barış, kamu yönetimi ve siyasası ile yönetişim konularında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamdaki bazı güncel sorunları ve çözüm önerilerini konunun uzmanlarıyla akademik bir çerçevede analiz etmek amacıyla başlattığımız GLODEM Çevrimiçi Etkinlik Serisi’nin ikincisi “Covid-19 Döneminde Ekonomi Politikaları: Ne Umduk Ne Bulduk?” başlığıyla devam ediyor. Etkinliğimiz Caner Bakır’ın moderatörlüğünde ve Hakan Kara’nın katılımıyla 1 Mart 2021, Pazartesi günü saat 17.00’da gerçekleşecek.

Tarih: 1 Mart 2021, Pazartesi

Saat: 17.00-18.00

Konuşmacı: Prof. Dr. Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi

Moderatör: Caner Bakır, Koç Üniversitesi

Zoom Kayıt Bağlantısı: https://kocun.zoom.us/webinar/register/WN_VTULJ4ufQJGsTEKXlv-AWw  (kayıt zorunludur.)

Başlık: Covid-19 Döneminde Ekonomi Politikaları: Ne Umduk Ne Bulduk?

Özet: Bu oturumda, Türkiye’nin Covid-19 dönemi ekonomi politikaları; ekonomi yönetiminin almış olduğu kararlar ve bu doğrultuda iktisadi ve kuramsal alanda çıkarılabilecek dersler güncel gelişmeler ışığında tartışılacak.

Biyografi: Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünde yüksek lisansını Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünde yapan Kara, doktorasını New York Üniversitesi iktisat bölümünde tamamladıktan sonra 2002 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Araştırma Biriminde (TCMB) göreve başladı. 2003 yılından itibaren TCMB’de çeşitli yöneticilik görevlerinde bulunduktan sonra 2008-2012 yılları arasında Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürü, 2012-2019 döneminde Baş Ekonomist olarak görev yaptı. 2000’li yıllarda para politikası ve makro ihtiyati politikaların analiz, tasarım ve uygulaması ile bu politikaların iletişiminin yapılmasında önemli rol oynadı.

New York Üniversitesi ve ODTÜ’de dersler veren Dr. Kara çok sayıda akademik konferans, panel ve uluslararası konferansa davetli konuşmacı olarak katıldı. Alanının önde gelen uluslararası dergilerinde para politikası ve Türkiye ekonomisi üzerine birçok eseri yayımlandı. Central Bank Review editörlüğü, International Journal of Central Banking yönetim komitesi üyeliği, ODTÜ Parlar Vakfı Mütevelli heyeti üyeliği yaptı. 2020 Şubat ayından bu yana Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde Merkez Bankacılığı ve Finansal Piyasalar Uygulaması Profesörü olarak görev yapan Kara parasal iktisat, Türkiye ekonomisi ve finansal piyasalar üzerine dersler vermektedir.