Ülkemizdeki Uluslararası Politik Ekonomi alanındaki çalışmaların son on yılda hızla artması, bu alandaki akademisyenlerin iletişim ağı içinde olma ve çalışmalarını eleştirel bir ortamda sunma ihtiyacı Uluslararası Politik Ekonomi Topluluğunun (UPET) oluşması ve bu alandaki çalışmaların teşvik edilmesi fırsatını bizlere sunuyor. Özellikle UPE, karşılaştırmalı politik ekonomi ve karşılaştırmalı kamu siyasası/kamu yönetimi alanlarındaki disiplinler arası çalışmaların her yıl düzenlenecek olan UPET konferansına katılımını güçlü bir şekilde desteklemekteyiz.

UPET akademisyenlerin, yüksek lisans ve doktora çalışmaları yürüten araştırmacıların UPE alanındaki çalışmalarını eleştirel bir tartışma ortamında her yıl sunabilecekleri ve iletişim ağı içinde kalabilecekleri bir forumdur.

UPET üyeliği yukarıdaki alanlarda çalışan tüm akademisyenlere ve araştırmacılara açıktır. UPET üyeliği size topluluk ile ilgili haberleri düzenli alma imkânı verecektir. Kayıt sayfamız üzerinden UPET üyeliği yapılabilir.

Bu yıl ilk kez Koç Üniversitesi, Küreselleşme, Barış ve Demokratik Yönetişim Merkezi (GLODEM) inisiyatifinde 12 Aralık 2014 tarihinde düzenlenecek konferansta hakemlik süreci sonunda seçilmiş İngilizce veya Türkçe yazılmış tebliğler sunulabilecektir. Tebliğ özetlerinin ve tebliğlerin son gönderim tarihi sırasıyla 21 Kasım 2014 ve 5 Aralık 2014’dür.

UPET konferansı eş zamanlı üç paralel oturum şeklinde olacaktır. Seçilen her bir tebliğ için ayrılan toplam süre 30 dakikadır. Bunun 12 dakikası sunum, 15 dakikası tartışma ve üç dakikası oturumlar arasında geçiş ve hazırlık için kullanılacaktır. Kayıtlı kullanıcı olduysanız, kullanıcı sayfanıza giderek, “Edit” düğmesine ve oradan da UPET düğmesine tıklayarak konferans için kayıt ve tebliğ sunumu gerçekleştirebilir ya da sayfa altında yer alan ilgili kısayol düğmelerini kullanabilirsiniz.

UPET konferanslarında bir lisansüstü öğrencisine ‘en iyi tebliğ ödülü’ verilecektir.

Bu yılki toplantının açılış konuşmasını Profesör Ziya Öniş yapacaktır.

Istanbul dışından katılacak lisansüstü öğrencilerinden kısıtlı bir kısmının yol masrafları desteklenecektir.

UPET Yürütme Komitesi
Caner Bakır (Başkan) Koç Üniversitesi, cbakir@ku.edu.tr
Tolga Bölükbaşı, Bilkent Üniversitesi, bolukbasi@bilkent.edu.tr
Işık Özel, Sabancı Üniversitesi, ozel@sabanciuniv.edu

Kayıt, giriş ve profil güncelleme gibi çeşitli işlemler için kullanabileceğiniz kısayol bağlantılarımız:

Kayıt olmak için bu düğmeyi kullanabilirsiniz: Daha önce kayıt olduysanız buradan giriş yapabilirsiniz: Giriş yaptıysanız;

UPET'e Kayıt Olun Kayıtlı İseniz Giriş Yapın Sayfanın sağ üstünde yer alan “UPET Profili Düzenle” bağlantısına tıklayarak profilinizi dilediğinizde güncelleyebilirsiniz.